/Braila ar putea deveni centrul medical regional pentru 6-7 judete

Braila ar putea deveni centrul medical regional pentru 6-7 judete

În municipiul Brăila ar putea funcţiona, de anul viitor, un centru regional medical, care va trata pacienţi din 6-7 judeţe, a anunţat, luni, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
‘Ne gândim, în perspectiva apariţiei caselor private de sănătate, să înfiinţăm un centru regional medical. Noi am investit foarte mult în sănătate anul acesta, iar 2012 prioritate va avea tot sănătatea. Dacă un pacient va fi mulţumit, va veni şi a doua oară. Creşterea veniturilor proprii ne va permite să facem şi o selecţie atentă a personalului. Vom intra cu pachete noi la spital, de 10 euro, de 15 euro, să ne transformăn într-o alternativă. Omul plăteşte şi vrea servicii cât mai bune în spital’, a precizat, în context, Stancu.


CJ Brăila a alocat anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei pentru investiţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă, bani care au fost folosiţi pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, a mai spus preşedintele CJ.
Pe 19 noiembrie va fi inaugurat Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 milioane de lei.
La Spitalul Judeţean a fost inaugurat, în luna aprilie, Centrul Judeţean de Glaucom şi se află în derulare un proiect de înfiinţare a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale.
Tot la Spitalul Judeţean funcţionează, din iulie 2010, cu Centrul de Imagistică, în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.