/Braila: A fost desfiintat Spitalul de Obstetrica si Ginecologie

Braila: A fost desfiintat Spitalul de Obstetrica si Ginecologie

Consilierii judeţeni brăileni au votat, miercuri, pentru desfiinţarea şi reorganizarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila şi transformarea lui ca structura fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Măsura se încadrează pe linia comasării spitalelor şi a fost luată în contextul în care CJ Brăila a depus la Ministerul Sănătăţii documentaţia pentru acreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila la categoria a II-a.
‘Am depus la Ministerul Sănătăţii documentaţia pentru încadrarea în categoria a II-a, deşi Brăila este îndreptăţită să acceadă la categoria I, din punctul de vedere al dotărilor care există astăzi în spital. Activitatea fostului Spital de Obstetrică şi Ginecologie va rămâne la fel şi vom încerca să o îmbinăm cu cea care există la Spitalul Judeţean.

Se va păstra inclusiv destinaţia investiţiilor care s-au făcut până acum’, a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Spitalul de Obstetrică Ginecologie derulează, printr-un program finanţat de Banca Mondială, un proiect de reabilitare şi modernizare a instituţiei, în valoare de 6,5 milioane de euro, care are termen de finalizare anul 2013.