/Botosani: Trei spitale desfiintate si peste 150 de persoane in cautarea unui loc de munca

Botosani: Trei spitale desfiintate si peste 150 de persoane in cautarea unui loc de munca

Peste 150 de medici, asistenţi medicali, infirmiere şi personal auxiliar care au rămas fără locuri de muncă în urma desfiinţării Spitalului orăşenesc Darabani, Spitalului comunal Truşeşti şi Sanatoriului de pneumoftiziologie Guranda au cerut luni sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică în vederea redistribuirii la alte unităţi medicale din judeţul Botoşani.
Şeful Serviciului de resurse umane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Mihai Pârvu, susţine că personalul medical din spitalele desfiinţate a fost redistribuit pe posturi în sistem.


“S-au dat dispoziţii de redistribuire a personalului din spitalele desfiinţate pentru noile locuri de muncă în spitalele care au rămas. Majoritatea celor din Darabani au optat pentru Spitalul Municipal Dorohoi iar cei din Truşeşti şi Guranda au optat pentru municipiul Botoşani”, a afirmat Pârvu.
Autorităţile sanitare spun că sistemul are posturi vacante libere, însă urmează să se stabilească dacă unităţile medicale aflate în situaţia preluării personalului de la spitalele desfiinţate de la 1 aprilie dispun de fonduri pentru acoperirea tuturor salariilor.
În ceea ce priveşte personalul auxiliar, oficialii DSP afirmă că acesta va fi preluat de noile cămine de bătrâni sau va fi disponibilizat.
Pe de altă parte, o parte dintre angajaţii din Darabani, Truşeşti şi Guranda susţin că salariile din sistemul sanitar sunt foarte mici pentru a le permite să facă naveta la 30-40 de kilometri distanţă de casă.
“Nu ne convine să facem naveta. Eu am 700 de lei salariu şi nu pot să merg în fiecare zi de la Darabani la Dorohoi”, a afirmat una dintre asistentele care şi-au pierdut locul de muncă în urma desfiinţării Spitalului orăşenesc Darabani.