/Botosani: Spitalul Judetean Mavromati, obligat pentru a patra oara de instanta sa reangajeze un salariat

Botosani: Spitalul Judetean Mavromati, obligat pentru a patra oara de instanta sa reangajeze un salariat

Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani a fost obligat la plata unor daune morale de 30.000 de lei unui angajat, care a fost concediat ilegal de patru ori în mai puţin de doi ani. Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, miercuri, că deciziile de concediere ale fostului şef al Serviciului resurse umane, normare, organizare, salarizare (RUNOS), Stelian Aivăncesei, au fost ilegale.
Instanţa a dispus, de asemenea, reintegrarea pe post a lui Aivăncesei, şi a obligat ‘intimatul să plătească contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat începând cu 24 martie 2011 şi până la reintegrarea efectivă pe post’.


Stelian Aivăncesei a fost concediat în luna iunie 2009 şi, deşi a câştigat toate procesele intentate spitalului, nu şi-a redobândit postul de şef Serviciu RUNOS. Atât fostul director, medicul Cornel Enache, cât şi actualul director al spitalului, medicul Ovidiu Mimor, au dispus reangajarea pe post a lui Aivăncesei în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile, însă, la scurt timp după reangajare, au emis noi decizii de concediere.
În aceste condiţii, Aivăncesei a ajuns să câştige al patrulea proces consecutiv împotriva Spitalului Judeţean.
‘În momentul în care voi primi sentinţa, mă voi prezenta cu cerere de reintegrare pe funcţia pe care am avut-o anterior concedierilor. Până acum, singura instituţie care m-a ascultat a fost Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava. Toate deciziile de până acum au fost abuzive’, a afirmat Aivăncesei, care are îndoieli că decizia magistraţilor va fi pusă în aplicare.
Managerul Ovidiu Mimor susţine că va face recurs la decizia Tribunalului Botoşani.
‘Hotărârea judecătorească e lege. Vom face recurs. Vom vedea’, a declarat Mimor.
De altfel, pentru nerespectarea sentinţelor emise până acum de Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava, Aivăncesei a făcut plângeri penale împotriva fostului şi actualului manager al spitalului.