/Botosani: Spitalul Judetean Mavromati, incadrat in categoria a treia

Botosani: Spitalul Judetean Mavromati, incadrat in categoria a treia

Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani ar putea fi încadrat în categoria a treia de clasificare, potrivit unei evaluări făcute de o comisie special constituită la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. Potrivit directorului economic al DSP, Teodor Ferariu, decizia de încadrare în categoria a treia este condiţionată de realizarea unui plan de conformare.
Astfel, principalul spital din Botoşani va trebui să dispună, până la sfârşitul acestui an, de secţii de pneumoftiziologie, ginecologie şi de pediatrie, iar singura soluţie a autorităţilor sanitare este comasarea Spitalului Judeţean ‘Mavromati’ cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie.


Potrivit evaluării făcute de oficialii DSP, spitalele de monospecialitate, respectiv Sanatoriul Podriga, Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Recuperare, vor fi încadrate în categoria cinci de clasificare, iar Spitalul Municipal Dorohoi în categoria a patra.
Pe 3 mai, consilierii judeţeni din Botoşani au respins proiectul de comasarea a Spitalului Judeţean ‘Mavromati’ cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie.