/Botosani: Spitalul de Pneumoftiziologie va fi divizat

Botosani: Spitalul de Pneumoftiziologie va fi divizat

Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani, aflat acum în subordinea Consiliului Local, va fi divizat, iar Secţia de pneumoftiziologie va fi transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’, a declarat, luni, viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Decizia urmează a fi luată în viitoarea şedinţă a Consiliului Local, în scopul sprijinirii Spitalului Judeţean “Mavromati” în procesul de clasificare în gradul III.
‘Spitalul rămâne în administrarea noastră. Transferăm doar secţia de pneumologie către Spitalul Judeţean, pentru ca acesta să aibă toate secţiile ca să fie acreditat cu un grad mai ridicat şi să primească mai mulţi bani’, a afirmat Ghiorghiţă, care susţine că Spitalul de Pneumoftiziologie îşi va păstra personalitatea juridică şi actualul personal.


Pentru a putea fi încadrat la categoria spitalelor de urgenţă de rang III, Spitalul Judeţean “Mavromati” are nevoie, pe lângă secţia de pneumologie, de o secţie de pediatrie, una de psihiatrie şi una de obstetrică-ginecologie. Aceste secţii ar putea fi dobândite, de asemenea, prin comasarea Spitalului Judeţean “Mavromati” cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie. Comasarea acestor unităţi spitaliceşti a fost respinsă de Consiliul Judeţean, în urma votului negativ dat de consilierii judeţeni ai PSD şi PNL în şedinţele din 27 aprilie şi 3 mai.