/Botosani: Proteste la Spitalul Judetean `Mavromati` fata de respingerea comasarii

Botosani: Proteste la Spitalul Judetean `Mavromati` fata de respingerea comasarii

Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Sanitas din Spitalul Judeţean, pe motiv că menţinerea unităţii sanitare în forma actuală nu va permite clasificarea într-o categorie superioară şi aceasta va pierde finanţarea actuală.
“Spitalul Judeţean de Urgenţă, în formula actuală, nu îndeplineşte criteriile pentru a se încadra în gradul trei. Pentru a se încadra în acest grad, soluţia era necesară comasarea cu alte unităţi sanitare, de alte profiluri. Spitalului îi lipseşte profilul de obstretică-ginecologie, pediatrie, pneumoftiziologie şi de psihiatrie. Dacă nu are în componenţa sa aceste specialităţi, rămâne la gradul cel mai de jos, gradul cinci”, a afirmat liderul Sanitas, Lia Temciuc.


Sindicaliştii cer Consiliului Judeţean să revină asupra deciziei, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă “să nu dispară” şi pacienţii să nu fie nevoiţi să plece la spitale din Iaşi sau Suceava.
Protestul angajaţilor de la Spitalul Judeţean survine la trei zile după ce Consiliul Judeţean Botoşani a respins, luni, proiectul de comasarea a spitalelor din judeţ.