/Botosani: Protest fata de inchiderea Spitalului Orasenesc Darabani

Botosani: Protest fata de inchiderea Spitalului Orasenesc Darabani

Peste 100 de persoane au participat, duminică, în faţa Primăriei oraşului Darabani la un protest împotriva închiderii spitalului din localitate.
Protestatarii, atât foşti angajaţi ai unităţii medicale, cât şi cetăţeni din Darabani, au solicitat menţinerea activităţii spitalului din Darabani.
“Vrem spitalul înapoi!” şi “Vrem să trăim/ Nu vrem să murim!”, au scandat localnicii.
“Ţinta noastră, a tuturor darabanenilor, este de a exista un spital, chiar ca secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. Vrem ca Primăria să facă în continuare demersurile ca în Darabani să existe un spital care să asigure primul ajutor în această zonă săracă. În plus, angajaţii nu ne permitem să facem naveta la Dorohoi. Multe vieţi au fost salvate aici la Darabani”, a afirmat liderul sindical al spitalului, Mariana Chirilă.
Primarul oraşului Darabani, Gheorghi Burlacu, susţine că a făcut demersurile pentru ca spitalul să nu fie desfiinţat. El susţine că aşteaptă ca, până pe 25 aprilie, să fie adoptată o decizie în favoarea spitalului.
“Îi înţeleg pe oameni şi sunt alături de ei. Speram ca problema să fie rezolvată în favoarea noastră”, a spus Burlacu.
Spitalul din Darabani a fost desfiinţat prin hotărâre de guvern, deşi atât autorităţile din Darabani, cât şi cele din municipiului Dorohoi au decis, recent, ca unitatea medicală să devină secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi.