/Botosani: Proiect pentru autospeciale si echipamente de interventie in situatii de urgenta

Botosani: Proiect pentru autospeciale si echipamente de interventie in situatii de urgenta

Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au lansat, marţi, un proiect în baza căruia vor fi achiziţionate atât în Botoşani, cât şi în celelalte cinci judeţe ale regiunii Nord – Est autospeciale şi echipamente de intervenţii în situaţii de urgenţă.
Potrivit proiectului, vor fi achiziţionate zece autospeciale de stingere a incendiilor, zece autospeciale pentru descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 30 de ambulanţe, dar şi echipamente de specialitate şi comunicaţii pentru dotarea centrului mobil de comandă şi control, care vor fi repartizate în cele şase judeţe din regiune.


Şeful ISU, colonelul Radu Anton, susţine că achiziţia autospecialelor “este extrem de importantă pentru inspectorat, dar mai importantă este pentru oameni”. “Acest proiect reprezintă un balon de oxigen care ne face să trecem de la autospeciale de 35 de ani la autospeciale noi şi performante. Scade timpul de intervenţie şi asta înseamnă foarte mult. Noi nu suntem beneficiari, ci suntem utilizatorii acestui proiect. Beneficiari sunt cetăţenii”, a declarat Anton.
Proiectul, în valoare de 33,9 milioane de lei, se numeşte “Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord – Est”. El este implementat alături de judeţele Iaşi, Suceava, Vaslui, Bacău şi Neamţ. Proiectul se derulează pe o perioadă de 20 de luni, iar cofinanţarea va fi asigurată de fiecare consiliu judeţean în parte, respectiv CJ Bacău cu 18,75%, CJ Botoşani – 13,19%, CJ Neamţ – 14,93%, CJ Vaslui – 13,54%, CJ Iaşi – 21,53% şi CJ Suceava – 18,06%.