/Botosani: Presedintele CJ propune, din nou, comasarea spitalelor din subordinea sa

Botosani: Presedintele CJ propune, din nou, comasarea spitalelor din subordinea sa

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a iniţiat un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din subordinea CJ, după ce alte două proiecte similare au fost respinse în urmă cu patru luni.
Şeful CJ susţine că propunerea sa, care va fi dezbătută în şedinţa ordinară din luna septembrie, urmăreşte salvarea de la faliment a întregului sistem sanitar botoşănean.
“Atâta vreme cât legislaţia actuală leagă în mod direct coeficientul de clasificare de gradul de finanţare, nu putem să procedăm altfel decât să reorganizăm unităţile sanitare”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Ţâbuleac.


El consideră că o decizie de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie trebuie adoptată în cel mai scurt timp, astfel încât CJ să respecte planul de conformare impus de Ministerul Sănătăţii principalului spital din Botoşani.
Potrivit acestui plan, Spitalul “Mavromati” va putea beneficia în continuare de finanţare aferentă categoriei a III-a de clasificare doar dacă va reuşi comasarea cu celelalte spitale, astfel încât să dispună şi de secţii de psihiatrie, pediatrie sau obstretică şi ginecologie.
Conform lui Ţâbuleac, sistemul sanitar botoşănean a pierdut, pe fondul necomasării, sume de peste şase milioane de lei.
Precedentele două iniţiative de comasare a principalelor spitale din Botoşani au fost respinse, în lunile aprilie şi mai, de majoritatea din CJ.