/Botosani: Medicul care a luat mita de la 130 de pacienti, suspendat din functie

Botosani: Medicul care a luat mita de la 130 de pacienti, suspendat din functie

Medicul de evaluare şi expertiza muncii de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP), Liliana Teodoriu, care a fost arestată săptămâna trecută pentru luare de mită în formă calificată, a fost suspendat din funcţie, a declarat, marţi, directorul CJP, Ştefan Dodiţă.
Potrivit acestuia, cabinetul medical din cadrul CJP urmează a fi redeschis imediat ce conducerea instituţiei va angaja un alt medic.


‘Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani ne-a restituit azi (marţi – n.r.) dosarele, cheia de la cabinet şi registrul de evidenţă şi ne-a comunicat măsurile luate în cazul doamnei doctor Teodoriu şi al asistentei Brânduşa Honciuc. Vom suspenda executarea contractului individual de muncă al doamnei Teodoriu, iar, în cazul asistentei, ea de astăzi este în concediu de odihnă, iar la revenire, în raport de concluziile anchetei, se vor lua măsuri’, a declarat Dodiţă.
Liliana Teodoriu a fost arestată preventiv, la propunerea procurorilor, după ce aceştia au demonstrat, în urma unei anchete care a durat peste două luni, că medicul a pretins şi primit mită de la peste 130 de pacienţi pentru a le elibera acestora documente care să ateste incapacitatea lor de muncă, în vederea obţinerii pensiei pe caz de boală.