/Botosani: Magistratii Tribunalului au decis ca medicul Liliana Teodoriu ramane in arest

Botosani: Magistratii Tribunalului au decis ca medicul Liliana Teodoriu ramane in arest

Medicul Liliana Teodoriu, care a pretins şi primit mită de la peste 130 de pacienţi, va fi cercetată în stare de arest preventiv.
Magistraţii Tribunalului Botoşani au respins, miercuri, cererea de eliberare sub control judiciar a lui Teodoriu.
De altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au pledat împotriva eliberării medicului acuzat de luare de mită în formă continuată.
“Din partea Parchetului, concluziile au fost de respingere a acestei cereri ca neîntemeiată, susţinând că lăsarea în libertate a inculpatei ar reprezenta în continuare un pericol pentru ordinea publică şi pentru cursul anchetei”, a afirmat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Titiana Ungureanu.


Avocatul medicului, Ioan Sălăvăstru, susţine că solicitarea de eliberare se bazează pe faptul că Liliana Teodoriu suferă de diverse afecţiuni.
“Printre altele, argument în privinţa eliberării este starea de sănătate. Are o boală degenerativă care poate să se complice foarte tare şi să afecteze alte organe”, a precizat Sălăvăstru.
Teodoriu poate ataca sentinţa Tribunalului Botoşani în termen de 24 de ore.
Medicul Liliana Teodoriu a fost arestată preventiv, săptămâna trecută, după ce procurorii au demonstrat, în urma unei anchete care a durat peste două luni, că medicul a pretins şi primit mită de la peste 130 de pacienţi pentru a le elibera acestora documente care să ateste incapacitatea lor de muncă, în vederea obţinerii pensiei pe caz de boală.