/Botosani: Lucratori de la Ambulanta, agresati de pacienti

Botosani: Lucratori de la Ambulanta, agresati de pacienti

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani a făcut, luni, o plângere la Poliţie, faţă de un bărbat care a aruncat cu pietre într-un echipaj de salvare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul medical al SJA, Liliana Mateciuc.
Potrivit acesteia, agresiunea a avut loc sâmbătă seară, după ce cadrele medicale au răspuns unui apel de urgenţă venit prin 112.
Ambulanţa s-a deplasat în oraşul Săveni pentru a îngriji un tânăr care a anunţat prin telefon că împotriva sa a fost utilizat un spray lacrimogen.


În momentul în care a ajuns la faţa locului, asistentul de pe salvare şi şoferul au fost loviţi cu pietre.
”Din păcate suntem supuşi tot mai des la ameninţări şi sperăm ca propunerile făcute de minister cu privire la protecţia cadrelor medicale să fie votată cât mai curândh, a afirmat Mateciuc.
Lucrătorii SJA au fost nevoiţi să se refugieze în ambulanţă şi să plece de la faţa locului, pentru a evita avarierea maşinii.
Incidentul de sâmbăta trecută a fost urmat de un altul, produs la numai o zi. Este vorba de un bărbat de 27 de ani, care, după ce a fost victima unui accident, era transportat la spital. Cu câţiva kilometri înainte de a ajunge în Botoşani, tânărul şi-a smuls gulerul cervical şi perfuzia şi i-a agresat verbal pe angajaţii SJA. Imediat ce ambulanţa a fost oprită, bărbatul a fugit, ajungând după câteva ore la spital.