/Botosani: Deficit de 600 de angajati in spitalele din Botosani

Botosani: Deficit de 600 de angajati in spitalele din Botosani

Spitalele din judeţul Botoşani au un deficit ridicat de personal, estimat la peste 600 de posturi, se arată într-un document întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Raportul, care a fost transmis Ministerului Sănătăţii, arată că Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’, Spitalul Municipal Dorohoi şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă ar trebui să angajeze 604 medici, asistenţi, infirmiere, îngrijitoare sau şoferi de ambulanţă pentru a respecta normativele de personal în vigoare.
Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’, care are nevoie de 490 de posturi. Dintre acestea, 45 sunt destinate medicilor, 192 personalui sanitar mediu şi asistenţilor medical cu studii superioare şi 252 personalui medical auxiliar.


Managerul spitalului, medical Ovidiu Mimor, a precizat marţi că încadrarea la nivelul maxim prevăzut de normative este imposibilă, însă cere deblocarea posturilor cheie, pentru a acoperi plecările angajaţilor în străinătate.
‘Nu avem cum să încadrăm atâţia oameni acum, pentru că ar fi mult prea mult personal, însă este bine să se deblocheze aceste posturi pentru că am acoperi mai uşor posturile libere prin demisii sau concedii fără plată “, a declarat Mimor.
La Spitalul Municipal Dorohoi sunt necesare 49 de posturi spre a fi ocupate, iar la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt necesare 35 de posturi, din care şase medici.