/Botosani: Criza de medici la Spitalul de copii

Botosani: Criza de medici la Spitalul de copii

Spitalul de copiii din Botoşani a rămas fără medic oftalmolog, după ce singurul specialist al unităţii a demisionat, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul spitalului, Livia Mihalache.
Potrivit acesteia, medicul oftalmolog a părăsit Spitalul de Copii pentru a se angaja la Spitalul Judeţean ‘Mavromati’.
‘Noi o înţelegem pe doamna doctor. Pentru ea este un pas înainte din punct de vedere profesional, pentru că aici nu făcea decât consultaţii în ambulator. Acolo poate face şi intervenţii chirurgicale, iar patologia pe care o are de rezolvat este cu mult mai diversificată’, a afirmat Mihalache.


Spitalul de copii nu dispune, în acest moment, nici de medic ORL, în condiţiile în care singurul specialist în domeniu se află în concediu de odihnă.
În aceste condiţii, cazurile pediatrice care necesită consultaţii sau tratament oftalmologic sau ORL sunt transferate la Spitalul Judeţean ‘Mavromati’, aglomerând activitatea acestei unităţi.
‘Ne este foarte greu să facem faţă pentru că şi aşa numărul adulţilor este foarte mare. Acum şi copiii cu o patologie diferită, cu tratamente diferite faţă de adulţi au încărcat şi mai mult activitatea’, a precizat medicul şef al Secţiei ORL din Spitalul Judeţean “Mavromati”, Delia Chelaru.