/Bistrita-Nasaud: Toti medicii de familie au semnat noile acte aditionale

Bistrita-Nasaud: Toti medicii de familie au semnat noile acte aditionale

Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
În aceste condiţii, protestul medicilor, care au anunţat că nu vor mai elibera de la 1 iunie reţete pentru medicamente compensate şi gratuite şi vor taxa consultaţiile în regim privat, a încetat.
În ciuda protestului, farmaciile din judeţ au avut în continuare de eliberat medicamente compensate şi gratuite, în prima jumătate a acestei luni fiind onorate astfel de reţete în valoare de peste 1,37 milioane de lei, ceea ce reprezintă 43% din totalul sumei alocate pentru luna iunie.


În total, până la data de 15 iunie, CJAS Bistriţa-Năsăud a încheiat 328 de acte adiţionale cu diverşi furnizori de servicii medicale din judeţ.
Pe 31 mai, peste o sută de medici de familie au organizat la Bistriţa un marş de protest, ameninţând că nu vor semna noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate şi că îşi vor desfăşura activitatea exclusiv în regim privat, pentru a evita “falimentarea medicinei primare”.