/Bistrita-Nasaud: Aproape 330 de posturi vacante in sistemul sanitar

Bistrita-Nasaud: Aproape 330 de posturi vacante in sistemul sanitar

Judeţul Bistriţa-Năsăud duce lipsă de aproape 330 de angajaţi în sistemul sanitar, dintre care 92 de posturi vacante sunt de medici, potrivit unei statistici publicate pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Dintre cele 92 de posturi de medici vacante, 58 sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Principalele specialităţi care duc lipsă de personal calificat sunt anestezia şi terapia intensivă (nouă posturi), medicina de urgenţă (opt posturi), medicina generală (şapte posturi) şi chirurgia generală (şapte posturi).


Lipsei de medici i se adaugă cea de asistente medicale, numărul de posturi vacante fiind de 158, dintre care 117 la spitalul din Bistriţa, 21 la spitalul din Năsăud, 12 la spitalul din Beclean, şase la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi două la preventoriul TBC de copii din Ilişua.
Judeţul Bistriţa-Năsăud ar mai avea nevoie, de asemenea, de patru farmacişti, 41 de infirmiere, patru chimişti/biologi/fizicieni, opt logopezi/sociologi/kinetoterapeuţi, 12 îngrijitoare şi cinci şoferi de ambulanţe.