/Bihor: Sistem informatic performant pentru Spitalul Municipal din Oradea

Bihor: Sistem informatic performant pentru Spitalul Municipal din Oradea

Spitalul municipal din Oradea va avea un sistem informatic integrat în vederea gestionării activităţii medicale şi administrative, realizat printr-un proiect cu finanţare europeană, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Potrivit unui comunicat transmis presei de municipalitate, proiectul prin care se va realiza şi implementa un sistem informatic integrat este necesar având în vedere că infrastructura serviciilor de sănătate este încă slab dezvoltată şi că managementul asistenţei medicale din Spitalul Clinic Municipal “dr. Gavril Curteanu” Oradea este asigurat de Consiliul Local Oradea, care a preluat managementul spitalelor orădene.
Proiectul va duce la eficientizarea actului medical atât prin micşorarea timpilor necesari prelucrării datelor pacienţilor, cât şi prin reducerea costurilor legate de investigaţiile necesare.


Spitalul Municipal are trei corpuri de clădire, motiv în plus pentru integrarea comunicării într-un sistem informatic performant care să facă legăturile operaţionale şi transmiterea eficientă a datelor.
Proiectul a fost întocmit de Spitalul Municipal, urmând ca acesta să fie depus în vederea obţinerii unei finanţări pe fonduri structurale pe domeniul de intervenţie Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice.
Valoarea totală a proiectului este de 2.024.400 lei, din care 2% reprezintă contribuţia municipalităţii.
Consilierii locali au aprobat acest proiect în şedinţa ordinară de marţi.