/Bihor: Rectorul Universitatii Oradea instituie `toleranta zero` fata de fraude

Bihor: Rectorul Universitatii Oradea instituie `toleranta zero` fata de fraude

Conducerea Universităţii din Oradea a fost felicitată de ministrul Educaţiei pentru modul în care a acţionat în cazul conferenţiarului care a cerut şi primit mită de la studenţi în bijuterii de aur, după cum a afirmat, miercuri, rectorul Cornel Antal.
Într-o conferinţă de presă, el a mulţumit poliţiei pentru sprijinul acordat, afirmând că ar dori ca acest caz să fie “un semnal ferm de toleranţă zero” faţă de eventualele persoane care ar încerca să fraudeze examene, cadre didactice, studenţi sau persoane care comercializează lucrări de licenţă sau de disertaţie.


Conducerea Universităţii din Oradea a suspendat-o pe 27 iunie pe conf. univ. dr. Michaela Timar din activitatea de examinare a studenţilor, urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cu precizarea că se aşteaptă finalizarea anchetei, după care vor fi luate măsurile legale ce se impun.
Universitatea s-a sesizat în aceeaşi zi în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a anunţat cazul în care un cadru didactic universitar a pretins şi primit o broşă de aur pentru a-i promova la disciplina Endocrinologie.
Conferenţiarul universitar Michaela Timar de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea este cercetată pentru luare de mită. La percheziţie, poliţiştii au găsit în casa femeii plicuri cu bijuterii de aur de peste 12.000 lei, toate având menţiuni de genul “cu drag de la grupa…”.