/Bihor: Maternitatea din Oradea va fi reabilitata prin fonduri de la buget

Bihor: Maternitatea din Oradea va fi reabilitata prin fonduri de la buget

Maternitatea din Oradea se va reabilita, în următoarele şase luni, cu fonduri rambursate din bugetul de stat în valoare de aproape 11 milioane de lei.
Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobaţi, joi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, de Guvernul României.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, lucrările de reabilitare a secţiilor de obstetrică-neonatologie din Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea constau în reabilitarea interioară şi exterioară, precum şi în modernizarea a două etaje din corpurile B1 şi B2.


Astfel, se va realiza scăderea consumului energetic al spitalului, refacerea integrală a finisajelor interioare şi exterioare, schimbarea tâmplăriei, dimensionarea, modernizarea şi înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, de climatizare şi a instalaţiilor de fluide medicale, precum şi înlocuirea liftului existent cu unul mai performant.
Conform hotărârii de Guvern, investiţia va fi rambursată din bugetul de stat, finanţarea fiind asigurată de împrumuturile acordate de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de Banca Europeană de Investiţii, prin Ministerul Sănătăţii, Unitatea de Management a proiectelor Băncii Mondiale – APL 2.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea este inclus în Proiectul de Reabilitare a Sectorului Sanitar, faza a II-a, deoarece secţiile de obstetrică şi neonatalogie funcţionează într-un imobil de tip pavilionar, pentru care expertiza tehnică nu a stabilit soluţii de consolidare.