/Bihor: Aparatura medicala americana, donatie de la Assist International

Bihor: Aparatura medicala americana, donatie de la Assist International

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat joi că un nou transport tip cargo din SUA cu aparatură medicală performantă va sosi sâmbătă pe aeroportul din Budapesta având ca destinaţie Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.
Liderul CJ a precizat, în conferinţă de presă, că aparatura medicală urmează să îmbunătăţească activitatea Secţiei de Terapie Intensivă a spitalului pe care CJ Bihor l-a predat în administrarea municipalităţii orădene, pentru un management unitar la nivelul municipiului.
Radu Ţîrle a precizat că pentru punerea în funcţiune a aparatelor, la fel ca şi în cazul aparaturii aduse anul trecut la câteva spitale din judeţ, o echipă de 11 specialişti, în frunte cu Bob Pagett, preşedintele Assist International, urmează să ajungă în curând la Oradea. Ei vor instrui şi personalul care va folosi aparatura.


Preşedintele Ţîrle a ţinut să îşi manifeste speranţa că de data asta soarta ajutoarelor nu va fi cea a containerelor de alimente trimise de americani via Constanţa şi care au fost blocate de vamă urmând a fi distruse.
‘Sperăm să nu avem experienţa anului trecut şi ca săptămâna viitoare să nu dureze mai mult scoaterea din vamă decât transportul lor, mai ales că s-au cheltuit sume mari de bani pentru aceste lucruri,’ a precizat Radu Ţîrle.
Preşedintele CJ Bihor a dorit să adauge că prin fundaţia umanitară condusă de Bob Pagett, preşedintele Assist International, s-au investit zeci de milioane de dolari, sume private, în mai multe obiective sociale din judeţ, cum ar fi Căminul Felix, Casa Minunată, Terranova şi s-au adus peste 200 de containere cu ajutoare, constând în haine şi încălţăminte pentru copiii de la Direcţia de asistenţă socială sau chiar şi pentru penitenciar.