/Bacau: Sperante pentru Spitalul de Pediatrie propus pentru comasare

Bacau: Sperante pentru Spitalul de Pediatrie propus pentru comasare

Criteriile noi de clasificare a unităţilor medicale cu paturi ar putea conduce la continuarea activităţii independente a Spitalului de Pediatrie Bacău, propus spre comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţe.
Potrivit unui ordin emis de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, Spitalul de Pediatrie Bacău ar trebui să devină o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Noile norme au fost aprobate şi publicate, însă, ulterior ordinului.
“Actualele noi criterii prevăd ca un spital de urgenţă să aibă şi secţie de pediatrie. Dar tot aceste criterii spun că, dacă există o unitate medicală cu profil pediatric la o distanţă mai mică de 5 kilometri, nu este nevoie să mai aibă şi spitalul de urgenţă. Aşadar, credem că vom scăpa de comasare”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, medicul Aurelia Ţaga, managerul Spitalului de Pediatrie Bacău.


La Spitalul de Pediatrie Bacău s-au finalizat reparaţiile, modernizările şi reabilitările conform normelor europene la Secţia de chirurgie şi ortopedie, Consiliul Judeţean Bacău, în administrarea căruia se află această unitate medicală, aprobând cumpărarea, în perioada imediat următoare, de aparatură medicală în valoare de 220.000 de lei.
“Am declanşat, deja, procedura de achiziţie a echipamentelor medicale de care mai avem nevoie pentru Blocul Operator şi Anestezie – Terapie Intensivă. Estimăm că demersurile pentru cumpărarea aparaturii vor dura încă vreo lună”, a spus Aurelia Ţaga.
Pentru ATI vor fi achiziţionate aparate de monitorizare a funcţiilor vitale simple şi complexe, ventilator pentru respiraţia controlată a nou-născutului, injectomate şi pompe de perfuzie peristaltică. Blocul operator va avea ca noutăţi o unitate mobilă de aspiraţie în plagă, un aparat de ambalat pungi pentru sterilizare, unul de monitorizare a funcţiilor vitale complexe şi altul, mobil, de radioscopie. Tot la Blocul operator vor fi aduse un sistem de protecţie împotriva expunerii la radiaţii şi o masă chirurgicală.
De ani de zile, Secţia de chirurgie şi ortopedie funcţionează în spaţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, care îi asigură şi medicii anestezişti.