/Bacau: Cursuri de perfectionare pentru medici si asistenti din domeniul sanitar

Bacau: Cursuri de perfectionare pentru medici si asistenti din domeniul sanitar

Spitalul municipal de urgenţă Moineşti a fost, sâmbătă, gazda cursului ”Responsabilizarea medico-socială şi calitatea vieţii comunităţii vârstnice”, organizat de Colegiul Medicilor Bacău, cu sprijinul Clinicii medicale de geriatrie şi gerontologie Iaşi.
”Tematica se adresează medicilor de familie, neurologilor, interniştilor, psihiatrilor, specialiştilor în geriatrie-gerontologie, dar şi celor din domeniul recuperării medicale”, a declarat pentru AGERPRES doctorul în medicină Adrian Cotârleţ, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Bacău.
Potrivit acestuia, ”această nouă perfecţionare profesională îi ajută pe medici să acumuleze şi credite în puncte în procesul de educaţie medicală continuă”.


La rândul lor, peste 100 de asistenţi medicali băcăuani, atât din spitale, cât şi din sistemul privat, participă, în sfârşitul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Bacău, la o suită de prelegeri cu privire la ”Radioprotecţia în diagnosticul radiologic şi radiologia intervenţională”.
”Tema, inedită în procesul de perfecţionare profesională în sistemul medical din judeţ, este susţinută de specialişti din Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN)”, a declarat pentru AGERPRES Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.
Potrivit acesteia, ”manifestarea ştiinţifică face parte din Programul naţional de educaţie medicală continuă, o asemenea temă urmând a fi reluată ca formă de perfecţionare peste cinci ani”.