/Bacau: Ambulante neutilizate din cauza lipsei de personal

Bacau: Ambulante neutilizate din cauza lipsei de personal

Locuitorii judeţului Bacău nu pot beneficia de autosanitarele moderne destinate serviciilor medicale gratuite la domiciliu aflate în garajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).
Pe lângă cele 49 de ambulanţe din dotarea parcului auto utilizate la transportul de urgentă al bolnavilor către unităţile medicale, SJA Bacău mai deţine şi cinci autoturisme marca Fiat destinate consultaţiilor medicale la domiciliu. Deşi ele ar fi mai mult decât necesare, nu pot fi utilizate din cauza deficitului de personal.


‘Avem cinci autosanitare de consultaţii medicale la domiciliu, trei în Bacău şi câte una la Târgu Ocna şi Moineşti. Nu avem, însă, medici. În prezent, există în unitatea noastră un deficit mare de personal, astfel că medicii sunt trimisi pe ambulanţe pentru urgenţele de grad zero’, a declarat joi pentru AGERPRES medicul Sorin Enescu, managerul SJA Bacău.
Potrivit acestuia, pentru ca activitatea la SJA Bacău să poată fi desfăşurată în condiţii optime ‘ar mai fi nevoie de 10 – 15 medici, 20-30 de asistenţi şi tot atâţia ambulanţieri, precum şi de suplimentarea parcului auto cu cel puţin 30%’.