/Asociatia Italienilor din Romania: Disparitia prof. dr. Pesamosca lasa un gol enorm

Asociatia Italienilor din Romania: Disparitia prof. dr. Pesamosca lasa un gol enorm

Asociaţia Italienilor din România consideră că dispariţia prof. dr. Alexandru Pesamosca lasă un gol enorm în întreaga lume medicală şi în inimile a mii de oameni care datorită geniului marelui chirurg au putut duce o viaţă normală.
“Dispariţia sa lasă un gol enorm în sufletele noastre, în întreaga lume medicală, în inimile a mii de oameni, care graţie geniului marelui chirurg au putut duce o viaţă normală. În 60 de ani de activitate desfăşurată în spitalele ‘Grigore Alexandrescu’ şi ‘Marie Curie’ fost Budimex, Alexandru Pesamosca a făcut 40.000 de intervenţii chirurgicale, adevărate minuni, reuşind să redea copiilor cu malformaţii un chip normal şi un surâs agreabil, plin de recunoştinţă”, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei remis joi AGERPRES.


În opinia reprezentanţilor Asociaţiei Italienilor din România, prof. dr. Alexandru Pesamosca a fost “un întemeietor de şcoală în domeniul chirurgiei pediatrice”.
“Alexandru Pesamosca a fost un om dăruit trup şi suflet profesiei sale, trăind în şi numai în spital alături de pacienţii săi, punându-şi întreaga energie şi pricepere în slujba lor. Adio, iubite maestre!”, se spune în comunicatul de presă.
Marele chirurg Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara în urma unui stop cardiac, la Spitalul “Marie Curie”.
În urmă cu două luni prof. dr. Pesamosca a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în stare gravă, având o insuficienţă respiratorie severă.
Trupul neînsufleţit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului “Marie Curie” iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Renumit chirurg pediatru, Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El locuia de mai mulţi ani într-o încăpere din Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti.