/Arad: A fost finalizata reabilitarea termica a Spitalului Judetean de Urgenta

Arad: A fost finalizata reabilitarea termica a Spitalului Judetean de Urgenta

Lucrările de reabilitare termică exterioară a clădirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-au încheiat, proiectul făcând parte din strategia Consiliului Judeţean pentru un act medical de calitate.
Durata de execuţie a lucrărilor a fost de opt luni, valoarea totală a acestora ridicându-se la 3.225.683 lei, întreaga sumă fiind asigurată de CJ Arad din bugetul propriu.
“Am ştiut că ne asumăm o mare responsabilitate, chiar un risc. Dar, personal, am fost convins că vom putea gestiona mult mai bine sistemul spitalicesc la nivelul judeţului, faţă de cum se făcea de la nivel central, lucru reflectat de investiţiile de până acum”, a declarat joi preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, la recepţia lucrărilor.


“Sistemul folosit pentru izolarea termică a clădirii spitalului, cel cu ‘faţadă uşor ventilată’, a fost folosit în premieră pentru o asemenea clădire, potrivit estimărilor, cheltuielile cu utilităţile scăzând vara cu circa 35%, iar iarna cu aproximativ 40%”, a declarat, pentru AGERPRES, George Moldovean, director comercial al companiei care deţine patentul produsului.
Lucrările au mai prevăzut reabilitarea termică a acoperişului, termoizolarea planşeului de peste demisol, schimbarea actualelor ferestre cu tâmplărie PVC şi geam termoizolant, schimbarea uşilor de acces în clădire şi a ferestrelor de pe casa scării cu tâmplărie aluminiu cu întrerupere de punte termică şi geam termoizolant.