/Alegeri la Colegiul Medicilor al Municipiului Bucuresti

Alegeri la Colegiul Medicilor al Municipiului Bucuresti

În perioada 15-17 noiembrie vor avea loc alegeri pentru Consiliul Colegiului Medicilor al Municipiului Bucureşti (CMMB).
Pentru cele 32 de locuri – 23 pentru membri plini şi nouă pentru supleanţi – s-au înscris un număr de 75 de candidaţi, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Ion Lascăr, preşedintele al CMMB.
În cazul în care va fi necesar un al doilea tur de scrutin, acesta se va organiza în zilele de 25, 26 şi 27 noiembrie, a precizat preşedintele CMMB.
El a adăugat că pentru Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România numărul candidaţilor înscrişi din partea CMMB este tot de 75.


După alegerea Consiliului, în prima sa şedinţă, acesta va alege conducerea, a menţionat prof. dr. Ion Lascăr.
În conformitate cu prevederile Regulamentului electoral, repartizarea membrilor CMMB cu drept de vot se face pe mai multe secţii – şase, astfel încât să nu se depăşească numărul maxim admis de 2.000 de membri/secţie.
Pentru ambele tururi de scrutin, trei secţii de votare vor fi organizate la sediul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, str. Avram Iancu nr. 1, sector 2, iar celelalte trei în incinta Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF “Carol Davila”, Bulevardul Eroilor Sanitari, nr. 8, Sector 5.
Votarea se va desfăşura între orele 8,00 – 20,00.
Alegerile pentru colegiilor medicilor au început cu 1 noiembrie în toate judeţele.