/Alba: Medici de familie amendati pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului de la cabinete

Alba: Medici de familie amendati pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului de la cabinete

Două cabinete de medici de familie din Alba au fost amendate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru neefectuarea controlului medical periodic la personalul angajat, iar un cabinet stomatologic a fost avertizat pentru lipsa registrului sterilizare chimică instrumentar.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoş, în urma a 39 de controale efectuate recent de inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică în unităţi sanitare, şcolare, de alimentaţie publică şi colectivă, staţii de tratarea apei, unităţi industriale şi de prestări servicii, au fost constatate neconformităţi în o treime dintre acestea.


Au fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 700 de lei, din care două unor cabinete medici de familie şi două unor magazine alimentare, celor din urmă pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/ 2002 privind fumatul în spaţii publice închise şi neefectuarea controlului medical periodic la angajaţi.
De asemenea, au fost date şi opt avertismente, dintre care şase unor unităţi de desfacere alimente şi alimentaţie publică, pentru lipsă certificat constatator, lipsă racord apă potabilă reţea oraş, lipsă apă caldă, lipsă dulap vestiar, grup sanitar şi vestiar care necesită lucrări de igienizare.
O grădiniţă a fost avertizată pentru inexistenţa vestiarului, iar un Cabinet stomatologic, pentru lipsa registrului sterilizare chimică instrumentar.
Potrivit DSP, a fost făcută şi o propunere de suspendare de activitate pentru un bar, pentru neigienizarea unităţii şi a grupului sanitar şi pentru lipsa racordului la apă.