/Mehedinţi: Aproape 5.000 doze de vaccin antigripal vor fi returnate Institutului Cantacuzino din Bucureşti

Mehedinţi: Aproape 5.000 doze de vaccin antigripal vor fi returnate Institutului Cantacuzino din Bucureşti

Un număr de 4.964 doze de vaccinuri antigripale distribuite în reţeaua cabinetelor medicilor de familie vor fi returnate până la sfârşitul lunii ianuarie Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino Bucureşti.Directorul Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că măsura respectivă a fost impusă de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile care a stabilit că dozele repartizate în luna noiembrie nu corespund din punct de vedere al imunogenităţii, adică nu conţin cantitatea recomandată de proteine.

‘În tranşa a II-a din anul 2011 noi am primit 12.300 vaccinuri, din care 7.336 fuseseră administrate până la 9 ianuarie 2012, când ni s-a cerut oprirea de la utilizare şi stocarea acestora’, a precizat Constantin.

Potrivit sursei citate, DSP Mehedinţi a mai primit în toamna anului trecut 6.400 doze vaccin antigripal care au fost epuizate în mai puţin de 60 de zile de la data livrării. AGERPRES