/Bistrita-Nasaud: Vaccinarea antigripala va incepe abia saptamana aceasta

Bistrita-Nasaud: Vaccinarea antigripala va incepe abia saptamana aceasta

Vaccinarea antigripală a persoanelor aflate în grupele de risc va începe în judeţul Bistriţa-Năsăud din această săptămână, a declarat luni, în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Andriţoiu.
“Pentru că au apărut câteva probleme în licitaţia naţională a Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică au primit fonduri pentru a demara în regim de urgenţă licitaţii pentru o primă cantitate de vaccin antigripal, pentru că aceasta este perioada în care se începe vaccinarea. Noi am terminat licitaţia, chiar astăzi (luni – n.r.) vom ridica vaccinul de la Bucureşti şi vom începe vaccinarea în primul rând cu persoanele din grupele de risc”, a precizat Andriţoiu.


Prin licitaţia organizată de DSP Bistriţa-Năsăud s-au achiziţionat 6.400 de doze de vaccin antigripal, printre cei care vor fi vaccinaţi primii numărându-se personalul medical, bătrânii din unităţile de asistenţă socială şi copiii de la preventoriul TBC din localitatea Ilişua.
Anul trecut, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost folosite aproximativ 20.000 de doze de vaccin antigripal.
De la venirea toamnei nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în judeţ, însă scăderea temperaturilor a făcut ca numai săptămâna trecută să fie raportate aproape 2.700 de viroze respiratorii şi 144 de cazuri de pneumonie, 54 dintre pacienţi necesitând internarea.