/Zitec investeste 50.000 de euro intr-un proiect american ce ajuta la adoptarea unui stil de viata sanatos

Zitec investeste 50.000 de euro intr-un proiect american ce ajuta la adoptarea unui stil de viata sanatos

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, lansează la nivel mondial proiectul Zipongo, ce va revoluţiona obiceiurile de alimentaţie a milioane de utilizatori, în urma unei participaţii minoritare de 50.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Zipongo este al doilea start-up american în care compania românească se implică financiar, participaţia fiind minoritară, în valoare de 50.000 de euro.


Alături de Zitec, în proiect au investit Founder Collective, instituţie condusă de Caterina Fake, co-fondatorul Flickr, doctor Neal Baer, producător al serialului ER (Spitalul de Urgenţă) şi Peter Dolan, fost director general al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb şi actual membru al Fundaţiei ‘Partnership for a Healty America’.
Proiectul Zipongo, care se adresează utilizatorilor din întreaga lume care îşi doresc un stil de viaţă echilibrat şi adoptarea unei diete sănătoase, cuprinde două aplicaţii online: Zipongo Healthy Deals şi Zipongo zLife:
Totodată, sunt disponibile şi variantele lor pentru telefoane mobile, atât pentru Android, cât şi pentru iPhone.
Potrivit sursei citate, Zipongo Healthy Deals este un site de reduceri cu produse alimentare sănătoase, disponibil momentan doar în zona San Francisco – Silicon Valley – East Bay (California).
Prin intermediul Zipongo.com se pot achiziţiona simultan oferte multiple disponibile în lanţul de magazine Andronico’s.
În plus, aplicaţia mobilă creată de Zitec în cadrul acestui proiect permite achiziţionarea de produse direct de pe telefon şi utilizarea cupoanelor de reducere în magazin, fără a fi necesară tipărirea acestora.
Cu ajutorul Zipongo zLife, se pot crea instrumente de urmărire online a consumului de calorii prin activităţi fizice, a aportului de calorii şi de nutrienţi, precum şi posibilitatea de integrare cu diverse dispozitive de urmărire a greutăţii, a calităţii somnului sau a activităţii zilnice.
Pentru primul an de la lansare, reprezentanţii Zipongo mizează pe atragerea a peste 100.000 de cumpărători din Statele Unite.
Până în prezent, Zitec s-a mai implicat în compania Media Ventures, pentru care a lansat serviciul VideoPublishing.com, în calitate de investitor şi dezvoltator, asigurând finanţări totale de peste 350.000 de dolari în ultimii trei ani.
Zitec este una dintre cele mai importante companii din industria IT românească specializată pe dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe.
Cu peste 80% din venituri provenite din proiecte externe în SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat şi de referinţe de top pe plan local obţinute de la clienţi, cum ar fi: J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard, Proventys, Polar Rose şi Lafarge.