/Yemen: un mort, zeci de raniti la Taëz si Sanaa; asasinarea unui colonel al serviciilor de informatii

Yemen: un mort, zeci de raniti la Taëz si Sanaa; asasinarea unui colonel al serviciilor de informatii

Un manifestant din Yemen a decedat din cauza rănilor la Taëz, unde zeci de persoane au fost rănite de gloanţe ca şi la Sanaa, potrivit unui bilanţ difuzat duminică de surse medicale şi de comitete de protest împotriva regimului, informează AFP.

‘Un manifestant a murit din cauza rănilor’ în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat un responsabil al spitalului de campanie din Taëz, una dintre localităţile în care au loc mişcări de protest împotriva preşedintelui Ali Abdallah Saleh.

La Taëz, ca şi la Sanaa, confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine au durat o bună parte din noaptea de sâmbătă spre duminică, făcând 43 de răniţi în primul oraş şi 30 în capitală, potrivit unor surse medicale.

Un colonel al serviciilor de informaţii yemenite a fost asasinat de necunoscuţi în regiunea Loder (sudul Yemenului), unde reţeaua teroristă Al-Qaida este bine infiltrată, au anunţat duminică surse medicale. Fiul ofiţerului, Hussein Gharama, a fost şi el rănit în acest atentat comis sâmbătă seara.