/Vrancea: Pensionarii, nemultumiti de reforma din sistemul sanitar

Vrancea: Pensionarii, nemultumiti de reforma din sistemul sanitar

Pensionarii din judeţul Vrancea se declară nemulţumiţi de modul în care se derulează reforma în domeniul sănătăţii.
Într-o şedinţă a Comitetului consultativ de dialog civic pentru probleme persoanelor vârstnice, preşedintele Uniunii Pensionarilor din Vrancea, Vasile Vâlcu, a susţinut că actualul sistem sanitar “duce la înrăutăţirea lucrurilor, la o încălcare a demnităţii umane”.
“Trebuia să fim şi noi întrebaţi, pentru că avem şi noi păreri. Suntem complet nemulţumiţi de felul în care se realizează reforma în sănătate”, a spus Vâlcu.


Ei s-au exprimat şi împotriva introducerii cardului de sănătate. “Dosarul electronic de sănătate este o necesitate, dar obligativitatea cardului este un abuz”, a susţinut Vasile Vâlcu.
În cadrul aceleiaşi reuniuni, pensionarii au solicitat informaţii despre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de serviciile unui cămin pentru persoane vârstnice.
De cealaltă parte, subprefectul Sorin Hornea a afirmat că părerea sa “categorică este că, la momentul de faţă, această reformă a sistemul sanitar trebuia să fie mult mai radicală”.
“La nivelul judeţului nostru ar fi trebuit să mai rămână doar două spitale, cele din Focşani şi Adjud, la numărul de medici pe care îi mai avem. În Vrancea, trebuie să recunoaştem, că nu mai avem medici specialişti, toţi plecăm să ne tratăm la Bucureşti. În loc să atragem medicii, noi îi alungăm”, a spus Sorin Hornea.