/Vrancea: Marian Oprisan solicita demisia ministrului Cseke Attila

Vrancea: Marian Oprisan solicita demisia ministrului Cseke Attila

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
“Ministrul Cseke Attila a făcut referiri la judeţul Vrancea pregătind, astfel, strategia de justificare a insucceselor pe care Ministerul Sănătăţii le-a înregistrat în procesul de aşa zisă descentralizare, în fapt o crimă comisă la adresa sistemului sanitar şi la adresa cetăţenilor acestei ţări care au plătit, chiar cu viaţa, în numele reformei din sănătate”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii joi de Biroul de Presă al CJ Vrancea.


În document se spune că preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai solicitat şi pe data de 17 septembrie 2010 demisia ministrului UDMR al sănătăţii considerând, la acea dată, că ‘demisia este cea mai bună modalitate prin care ministrul Cseke Attila poate recunoaşte că a greşit atunci când a făcut descentralizarea din sănătate’.
“Din nefericire, Cseke Attila s-a încăpăţânat să se ţină de scaunul din fruntea ministerului nenorocind sistemul sanitar, măsură ce a dus, în primă instanţă, la decesul unor români care aveau nevoie de asistenţă medicală de urgenţă şi care au găsit lacătul pe spitalele închise din ordinul ministrului”, susţine Marian Oprişan.
Acesta i-a mai atras atenţia lui Cseke Attila “că este într-o gravă eroare atunci când acuză autorităţile judeţene că nu au făcut investiţii în spitale dintr-un motiv foarte simplu: Spitalul de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea ci în administrarea ministerului”.
“Se impune o întrebare simplă: cum poţi cheltui bani cu administrarea unui obiectiv care nu este în proprietatea ta? Răspunsul pe care ar fi trebuit să îl cunoască şi Cseke Attila este unul singur: aşa ceva nu este posibil! Din păcate, formulând astfel de acuzaţii la adresa administraţiei judeţene, ministrul sănătăţii a demonstrat fie că nu cunoaşte procedurile elementare legate de finanţarea unei instituţii, fie că este dezinformat”, este de părere Marian Oprişan.
În aceste condiţii, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea “rămâne la convingerea că cea mai bună modalitate prin care ministrul Cseke Attila poate recunoaşte că a greşit, şi de această dată, în ceea ce priveşte administraţia judeţeană Vrancea, este demisia”.
Oprişan crede, însă că Cseke Attila “se va încăpăţâna să rămână ministru şi după această nouă gafă şi va distruge şi mai mult sistemul sanitar din acestă ţară, fără a fi tras la răspundere în niciun fel”.
“Poate că dacă ar fi un adevărat bărbat politic, raţional şi cu bună credinţă, Cseke Attila ar putea măcar să nu mai găsească explicaţii mincinoase ale căror unică menire este aceea de a justifica neîmplinirile sale ca manager şi, de ce nu, decesul a atâtor şi atâtor oameni care au murit cu zile doar pentru că au avut ghinionul să fie contemporani cu ‘reforma’ stimabilului jurist din fruntea Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului maghiaro- pedelist, în ansamblu”, concluzionează preşedintele CJ Vrancea.