/Vrancea: De Rusalii, soferii au baut in exces

Vrancea: De Rusalii, soferii au baut in exces

Mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale şi carnete auto suspendate după ce, de Rusalii, s-au urcat băuţi la volan, informează Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
Astfel, duminică dimineaţă, poliţiştii din Adjud l-au identificat pe Petru M. (41 ani) din comuna Găiceana, judeţul Bacău care avea o alcoolemie de 0,50 mg /l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, şoferul a rămas fără carnet.
Tot duminică, poliţiştii l-au depistat, la ieşirea din municipiul Focşani, pe Daniel P. (22 ani) din comuna Broşteni, Vrancea, în timp ce conducea autoturismul marca Renault având o concentraţie de 0, 46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La aceiaşi dată poliţiştii din Câmpuri l-au identificat pe DN 2L, pe raza localităţii, pe Mugurel M. (43 ani) din Soveja, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia.


La testarea alcooltest a rezultat 1,15 mg /l alcool pur în aerul expirat.
Tot duminică, poliţiştii din Panciu l-au identificat în trafic pe Ionel B. (60 ani) din Panciu, în timp ce conducea auto marca Chevrolet, iar în urma testării alcooltest rezultatul a fost de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
“Celor patru bărbaţi le-au fost recoltate probe biologice, le-au fost reţinute permisele de conducere şi le-au fost întocmite dosare penale de cercetare”, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.
Duminică seara, orele 23.08, poliţiştii din Fitioneşti au depistat în trafic autoturismul marca Opel condus de Gheorghe A. (60 ani) care avea 1,44 mg/l alcool în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat să meargă la Spitalul Panciu în vederea recoltării de probe biologice.
“Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal de cercetare pentru refuz de recoltare a probelor biologice”, mai spun poliţiştii care, tot la Fitioneşti, l-au depistat şi pe Marius M. (41 ani) în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, având o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional si a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.