/Violente in Siria: PNUD suspenda un program de ajutor

Violente in Siria: PNUD suspenda un program de ajutor

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare /PNUD/ a anunţat sâmbătă suspendarea unui proiect de ajutor pe cinci ani destinat Siriei, care se confruntă cu o revoltă împotriva regimului lui Bashar al-Assad reprimată în sânge.

“Având în vedere evoluţiile” din Siria, agenţia a decis să îşi suspende planul de ajutor 2012-2017. “Decizia a fost luată de PNUD pentru a se asigura că noul program răspunde evoluţiei nevoilor poporului sirian”, a indicat PNUD într-un comunicat, citat de AFP.

În prezent, PNUD cheltuieşte cel puţin un milion de dolari pe an în Siria. Agenţia a lucrat până acum în colaborare cu guvernul Assad pentru a sprijini creşterea economică, îmbunătăţi sistemul judiciar şi administrativ, precum şi managementul de mediu şi de prevenire a catastrofelor, şi lupta contra SIDA, precizează comunicatul.

Noul plan de asistenţă pe cinci ani pentru perioada 2012-2017 urma să fie supus în iunie acordului celor 36 de membri ai consiliului de administraţie al PNUD.

“Datorită evoluţiei evenimentelor în Siria, PNUD a considerat necesar să se abţină de a prezenta în consiliul de administraţie următorul program” pentru Siria, conchide comunicatul.

Şase persoane au fost ucise sâmbătă în oraşul Deraa asediat de şase zile de armata siriană, în timp ce militanţii se pregătesc de noi manifestaţii duminică, în a şaptea săptămână a unui protest fără precedent împotriva regimului lui Bashar al-Assad.