/Victimele accidentului din judeţul Neamţ, aduse la Iaşi de echipajele SMURD

Victimele accidentului din judeţul Neamţ, aduse la Iaşi de echipajele SMURD

Cele trei persoane rănite în explozia care a avut loc vineri la o fabrică de cherestea din localitatea Nechit din judeţul Neamţ vor fi aduse la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi.
‘Cei trei pacienţi vor fi aduşi la Iaşi de două echipaje SMURD, cu maşina de victime multiple’, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul spitalului.

Întrucât răniţii prezintă arsuri de gradele II şi III pe circa 25% din suprafaţa corporală, inclusiv pe faţă, aceştia vor fi duşi la Secţia de Arşi, care se află în fostul Spital Clinic de Urgenţe ‘Sf. Ioan’, acum secţia Copou a Spitalului ‘Sf. Spiridon’.

Potrivit medicului citat, cei trei au suferit şi arsuri ale căilor respiratorii, dar şi traumatisme craniocerebrale, motiv pentru care va trebui să fie duşi şi la Spitalul de Neurochirurgie pentru evaluări.

Doi morţi şi trei răniţi grav este bilanţul unei explozii produse vineri după-amiază la o firmă din localitatea Nechit, judeţul Neamţ, care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului şi fabricarea cherestelei.