/“Viata este un dar, nu o optiune“, eveniment organizat sambata în Parcul Cismigiu

“Viata este un dar, nu o optiune“, eveniment organizat sambata în Parcul Cismigiu

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (Centrul de Prevenire a Tentativelor de Suicid la Copii şi Adolescenţi), în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” şi Asociaţia de Suicidologie, organizează sâmbătă evenimentul “Viaţa este un dar, nu o opţiune”, cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului.
Potrivit unui comunicat al PMB remis AGERPRES, aproximativ 100 de copii (cu vârsta cuprinsă între 3 şi 10 ani) vor participa la un concurs de desene pe asfalt, pe bd. Nicolae Bălcescu nr. 1, sector 1, în zona fântânii din faţa Facultăţii de Geografie şi pe trotuarul din faţa Facultăţii de Litere, de pe Strada Edgar Quinet nr. 5-7.


Toţi copiii participanţi vor primi cadouri şi diplome. În acelaşi timp, specialişti în suicidologie vor prezenta celor interesaţi concluziile raportului de activitate al Centrului.
Seara, în Parcul Cişmigiu, la intrarea din Bulevardul Elisabeta, vizavi de vechea clădire a Primăriei Municipiului Bucureşti, în faţa ceasului floral, în jur de 100 de adolescenţi şi tineri vor aprinde lumânări în memoria prietenilor şi cunoscuţilor care şi-au găsit sfârşitul în urma unei sinucideri, transmiţând totodată un mesaj distinct în vederea implicării comunităţii în activităţile de prevenire a suicidului.