/Verzii sustin candidatura lui Petru Tomoioaga la functia de primar al municipiului Baia Mare

Verzii sustin candidatura lui Petru Tomoioaga la functia de primar al municipiului Baia Mare

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihăescu, şi vicepreşedintele partidului Ovidiu Iane au anunţat joi că verzii sprijină candidatura lui Petru Tomoioaga, pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare.
Cei doi vor fi de altfel prezenţi în localitatea Baia Mare, la alegerile pentru funcţia de primar.
“Partidul Verde participă la alegerile din 8 mai pentru funcţia de primar al municipiului Baia-Mare, iar candidatul Petru Tomoioaga, inginer silvic doctor în economie originar din Vişeul de Sus, va beneficia de sprijin în campanie şi din partea Partidului Ecologist Român. Partidul Verde este un partid format din oameni tineri, din clasa de mijloc, cu experienţă în management şi în afaceri sau şcoliţi în facultăţi de administraţie publică.

Este vremea să ieşim din apatie şi să dăm o şansă României! Se poate şi altfel! Partidul Verde, singurul partid ecologist din România afiliat la Verzii Europeni (European Greens), reprezintă alternativa pentru a îmbunătăţi situaţia românilor. Schimbarea se poate produce începând de acum, prin votarea candidatului Partidului Verde pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare”, se arată într-un comunicat remis joi de această formaţiune politică.
Verzii argumentează că programul electoral al candidatului include elementele importante pentru îmbunătăţirea traiului băimărenilor, între punctele acestuia fiind mineritul ecologic sustenabil pentru prelucrarea nepoluantă a zăcămintelor extrase, decontaminarea solului poluat pentru ca acesta să redevină teren fertil, propice spaţiilor verzi şi celor de joacă sau sportive, dotarea unor şcoli cu profil industrial cu logistica necesară în aşa mod ca orele opţionale să devină cursuri de calificare în perspectiva integrării tinerilor pe piaţa muncii, construirea şi amenajarea de locuinţe sociale în construcţiile neterminate din perioada de dinainte de 1989, gestionate de Primărie, reciclarea industrială a deşeurilor şi crearea unor locuri de muncă în acest domeniu de activitate, amenajarea unei reţele hidrografice pe Râul Săsar cu baraje şi microhidrocentrale care să asigure curentul necesar iluminatului public şi consumul instituţiilor publice, reamenajarea policlinicii vechi şi crearea unui spital municipal cu 300-400 de paturi.