/Venezuela: Hugo Chavez vrea sa candideze pentru un nou mandat de presedinte la alegerile din 2012

Venezuela: Hugo Chavez vrea sa candideze pentru un nou mandat de presedinte la alegerile din 2012

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, va candida la alegerile de anul viitor pentru un nou mandat de şase ani, în ciuda recentei operaţii de îndepărtare a unei tumori canceroase, a declarat el pentru publicaţia de stat Correo del Orinoco, într-un interviu publicat duminică şi preluat de AFP.

Liderul socialist de 56 de ani s-a întors sâmbătă în Venezuela după o săptămână de chimioterapie în Cuba, spunând că nicio celulă malignă nu a fost găsită şi că se întoarce acasă într-o stare mai bună decât la plecare.

“Am motive medicale, motive ştiinţifice, motive umane, motive de dragoste şi motive politice să mă menţin în fruntea guvernului şi a candidaturii cu mai multă forţă decât înainte”, a spus Chavez.

Informaţiile că a fost supus luna trecută unei operaţii la Hava de îndepărtare a unei tumori au ridicat semne de întrebare asupra sănătăţii sale pe termen lung şi a condiţiei de a candida pentru a fi reales la scrutinul de anul viitor.

Fost militar ale cărui stil de conducere obsedat de muncă şi imagine de invincibilitate l-au ajutat să câştige numeroase voturi, Chavez este în prezent vizibil slăbit în contextul în care vrea să candideze pentru un nou mandat.