/Vaslui: Un singur copil se mai afla internat la Spitalul din Tutova

Vaslui: Un singur copil se mai afla internat la Spitalul din Tutova

Trei copii de la Spitalul Tutova, judeţul Vaslui, cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi cinci ani, care au mai rămas internaţi aici şi după închiderea unităţii la data de 1 aprilie, au fost transferaţi, joi, în alte spitale din Bârlad şi Iaşi, ultimul copil urmând a fi preluat, vineri, în plasament maternal.
Copiii suferă de afecţiuni de grave, care necesită o permanentă supraveghere şi îngrijire medicală de specialitate.
Înainte de închidere, în spitalul de la Tutova erau internaţi zece copii, primii şase fiind transferaţi în cursul zilei de miercuri.
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a trimis miercuri o echipă de asistenţi sociali la Tutova pentru a evalua starea micuţilor şi pentru a vedea ce măsuri sunt luate pentru transferul lor.
Doi dintre copiii de la Spitalul Tutova au fost transportaţi joi cu ambulanţele la o unitate sanitară din Bârlad şi un altul la o clinică din judeţul Iaşi.
“La spitalul din Bârlad a fost dus un băieţel, în vârstă de un an şi cinci luni, diagnosticat cu epidermoliză buloasă, şi o fetiţă de doi ani şi jumătate, diagnosticată cu hidrocefalee, malnutriţie pe cord şi convulsii majore. Un alt minor, o fetiţă în vârstă de un an şi jumătate, diagnosticată cu keilognatopalatoschitis (gură de lup), a fost transferată la Spitalul de Copii din Iaşi, unde va fi supus unei a treia intervenţii chirurgicale la gură. La această dată, la noi în spital se mai află internat un singur bebeluş, în vârstă de opt luni, diagnosticat cu malformaţie vasculară. Fetiţa urmează să fie preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în cursul zilei de vineri”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, fostul director al Spitalului de Cronici Tutova, Delia Asoltanei.
Spitalul de Bolnavi Cronici Tutova a fost închis la data de 1 aprilie 2010, unitatea sanitară fiind inclusă în lista unităţilor spitaliceşti propuse pentru transformare în cămine pentru bătrâni.