/Vaslui: Un minor dintr-un centru de plasament, în comă alcoolică la spital

Vaslui: Un minor dintr-un centru de plasament, în comă alcoolică la spital

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis în cursul zilei de joi o anchetă în cazul unui minor dintr-un centru de plasament care a ajuns la spital în comă alcoolică.
Potrivit reprezentanţilor DASPC Vaslui, colegii de la centrul de plasament în care este internat copilul au sesizat că acesta nu s-a mai întors de la şcoală.

‘Copilul este elev în clasa a VIII-a la o şcoală din Bârlad. Pentru că a întârziat de la cursuri, colegii s-au sesizat şi au început să-l caute. L-au găsit la spital, în comă alcoolică. El este în prezent în afara oricărui pericol, dar rămâne în continuare sub tratament. Urmează ca după externare, asistenţii sociali să stea de vorbă cu el şi să stabilească exact ce s-a întâmplat. Nu ştim deocamdată unde şi ce a băut. Toate aceste lucruri le vom stabili atunci când copilul îşi va reveni complet’, a declarat pentru AGERPRES Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui.

Minorul în vârstă de 14 ani este internat în Centrul de plasament ‘Elena Farago’ din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, din anul 2009.