/Vaslui: Un bebelus a murit in conditii suspecte in locuinta parintilor

Vaslui: Un bebelus a murit in conditii suspecte in locuinta parintilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună care a murit în condiţii suspecte.
Potrivit poliţiştilor, micuţul, care era crescut de părinţi alături de un alt copil în vârstă de 1 an şi 3 luni, într-o locuinţă insalubră din oraş, a fost găsit decedat luni dimineaţă de către tatăl său care a sunat la Salvare.
”Noi am ajuns la faţa locului imediat după solicitare, dar nu am mai putut face nimic, am constatat doar decesul. Încăperea în care am găsit copilul era una insalubră, improprie pentru creşterea unui bebeluş”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Maria Ungureanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.


IPJ Vaslui a dispus efectuarea unei necropsii în acest caz pentru a afla cu exactitate cauza decesului bebeluşului.
La rândul lor, asistenţii sociali s-au deplasat la locuinţa în care locuia micuţul cu părinţii şi o soră mai mare pentru a vedea dacă nu este în pericol şi viaţa celui de-al doilea copil.
”Noi facem o anchetă pentru a stabili condiţiile în care trăieşte familia şi dacă acolo copiii sunt în siguranţă. În cazul în care se constată că viaţa copilului în vârstă de 1 an şi 3 luni este în pericol, atunci vom institui o măsură de protecţie”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui.