/Vaslui: Tanara tinuta legata de mama sa a fost internata intr-un centru social

Vaslui: Tanara tinuta legata de mama sa a fost internata intr-un centru social

Tânăra în vârstă de 21 de ani din localitatea vasluiană Mocani, diagnosticată cu handicap de gradul I şi care era ţinută legată de mama sa, a fost luată miercuri de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial şi internată într-un centru social.
Potrivit asistenţilor sociali, tânăra nu a mai primit tratamentul obişnuit prescris de medici de aproximativ o lună de zile, iar mama sa care este şi asistentul personal al fetei şi-a dat acordul pentru internarea tinerei într-un centru.
‘Această măsură este una provizorie. Fata nu poate sta în centru social de la Ghermăneşti decât maxim 62 de zile, timp în care trebuie găsită o soluţie pentru ea. Cel mai probabil ea va fi transferată într-un centru pentru persoanele cu dizabilităţi’, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.


Prefectura Vaslui a dispus marţi deschiderea unei anchete în cazul unei tinere în vârstă de 21 de ani cu handicap, din localitatea Mocani, comuna Puieşti, judeţul Vaslui, care ar fi ţinută legată într-un grajd de mama sa.
Potrivit prefectului judeţului Vaslui Levente, Csaba Szekely, mama fetei este şi asistentul personal al acesteia şi încasează lunar de la stat o sumă de bani pentru a avea grijă de ea.
‘Totul a pornit în urma unei reclamaţii anonime. Noi ne-am deplasat la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. Am găsit fata într-o căruţă. Nu era legată, dar mama a recunoscut că o mai leagă cu o funie de picior câteodată pentru a o feri de unele pericole. Mama ne-a povestit că o dată fata a plecat şi era să cadă într-o fântână’, a declarat Levente Szekely.
Reprezentanţii DASPC Vaslui susţin că ei nu aveau nicio competenţă în monitorizarea acestui caz şi că vor sesiza Parchetul.