/Vaslui: Soferii de pe ambulante verificati in trafic

Vaslui: Soferii de pe ambulante verificati in trafic

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a dat publicităţii miercuri rezultatele unei acţiuni de control care a vizat modul în care şoferii de pe ambulanţe respectă regulile de circulaţie, potrivit IPJ fiind verificaţi doar cei care nu se aflau în misiune.
“În timpul acţiunii de verificare a şoferilor care conduc ambulanţe au fost opriţi în trafic şase conducători auto. Pentru doi dintre aceştia poliţiştii au aplicat şi sancţiuni contravenţionale. Unul a fost sancţionat din cauză că nu purta centura de siguranţă şi conducea cu o viteză peste limita admisă de lege cu toate că nu se afla în misiune. Un alt şofer a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile după ce a fost prins că a depăşit un alt autoturism neregulamentar, pe trecerea de pietoni”, a declarat, pentru AGERPRES, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui afirmă că nu a fost înştiinţată despre rezultatele acţiunii desfăşurate de poliţişti şi că nu are cunoştinţă despre faptul că un şofer de pe salvare a rămas fără permis de conducere.
“Noi ştiam de un angajat care a fost amendat pentru că nu purta centura. Nu am fost înştiinţaţi despre un alt şofer care ar fi rămas fără permis. Am avut zilele acestea o cerere din partea unui coleg care solicita concediu de odihnă pe motiv că are fratele bolnav. Acum tind să cred că acesta era în realitate motivul pentru care a solicitat concediul de odihnă. Vom face verificări să vedem exact cum stau lucrurile, să depistăm şoferul care a rămas fără permis, să vedem dacă este cel care a plecat în concediu sau nu”, a declarat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.