/Vaslui: Presedintele Organizatiei Judetene a PDL ii cere demisia prefectului

Vaslui: Presedintele Organizatiei Judetene a PDL ii cere demisia prefectului

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL, deputatul Dan Marian, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că solicită public demisia prefectului de Vaslui, Levente Csaba Szekely, deoarece nu a intervenit la Ministerul Sănătăţii pentru a salva de la închidere Spitalul Orăşenesc Negreşti.
‘Nu am identificat niciun moment în care prefectul ar fi încercat să explice la Ministerul Sănătăţii, condus de un coleg de partid şi unde ar fi avut acces mai facil, cel puţin ipotetic, necesitatea rămânerii în viaţă a Spitalului Negreşti.

Analizând activitatea prefectului judeţului Vaslui de la numirea sa în funcţie, nu cred că putem vorbi de o bună reprezentare în teritoriu. Nu a organizat nicio conferinţă de presă prin care să popularizeze activitatea şi programele guvernului.

Domnia sa este ca şi inexistent. Pentru asta, solicit public demisia din funcţie a prefectului de Vaslui. Voi informa şi conducerea centrală a PDL şi pe primul-ministru cu privire la solicitarea mea’, a declarat deputatul Dan Marian.
Prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, susţine că nu îşi va da demisia, pentru că nu are motive.
‘Este o diversiune ieftină. El (Dan Marian – n.r.) vrea să scape de responsabilitate după ce le-a promis oamenilor de acolo că nu se va închide spitalul şi le-a spus să stea liniştiţi. Eu sunt reprezentantul guvernului în teritoriu şi nu am cum să nu fiu de acord cu ce face guvernul. Mai mult, măsura închiderii a fost aprobată de guvern’, a declarat duminică, pentru AGERPRES, prefectul Levente Csaba Szekely.
Prefectul judeţului Vaslui a fost numit în funcţie acum un an, în urma negocierilor purtate la nivel central între PDL şi UDMR privind repartiţia funcţiilor de conducere la prefecturile din ţară.