/Vaslui: Mama acuzata ca si-ar fi batut bebelusul a fost audiata de politisti

Vaslui: Mama acuzata ca si-ar fi batut bebelusul a fost audiata de politisti

Tânăra în vârstă de 19 ani din judeţul Vaslui care este acuzată că şi-ar fi lovit şi muşcat fetiţa în vârstă de două luni a fost audiată luni de poliţişti, potrivit reprezentanţilor IPJ dispunându-se efectuarea unei expertize medico-legale şi a unei expertize criminalistice.
‘În urma celor două expertize se va stabili cu exactitate provenienţa leziunilor de pe corpul copilului. Pe baza rezultatelor de la expertize şi pe baza rezultatelor din urma anchetei făcute de poliţişti se va stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni. Mama a fost audiată deja de poliţişti, dar cercetările continuă’, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


IPJ Vaslui a demarat, duminică o anchetă în cazul unei fetiţe în vârstă de două luni care a ajuns la spital după ce ar fi fost lovită şi muşcată de mama ei în vârstă de 19 ani.
Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui, atât mama cât şi fetiţa se aflau sub protecţie socială într-un centru maternal din municipiul Bârlad.
Micuţa a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de copii ‘Sf Nicolae’ din Bârlad, dar din cauză că starea ei era gravă, medicii de aici au decis transferul ei la o clinică din Iaşi.
Tânăra de 19 ani a fost plecată în Italia şi s-a întors în ţară, pentru a naşte, deşi, spun cei de la DASPC Vaslui, ea nu şi-a dorit nicio clipă copilul. Asistenţii sociali au convins-o însă să nu îşi abandoneze fetiţa şi le-au oferit celor două protecţie socială.