/Vaslui: Femeia decedata dupa ce a fost exernata din spital a avut o moarte patologica

Vaslui: Femeia decedata dupa ce a fost exernata din spital a avut o moarte patologica

Rezultatele preliminare ale necropsiei efectuate joi în cazul femeii în vârstă de 34 de ani din judeţul Vaslui, care a decedat la trei zile după ce a fost externată din spital, arată că aceasta a murit din cauza unei embolii pulmonare şi a unei tromboze venoase.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, femeia a murit la trei zile după ce a fost externată din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui. Tânăra era din localitatea Fundul Văii, comuna Lipovăţ, şi a murit, miercuri după-amiază, în locuinţa sa, după ce a fost externată din Secţia Obstetrică – Ginecologie unde suferise o intervenţie chirurgicală.


‘Rezultatele preliminare ale medicului legist arată că decesul a fost patologic. Moartea a survenit în urma unei embolii pulmonare şi a unei tromboze venoase. Ancheta în acest caz continuă’, a declarat, joi, pentru AGERPRES Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Conducerea SJU Vaslui susţine că între moartea femeii şi externarea din spital nu există nicio legătură.
‘Este vorba de o pacientă de 34 ani, internată în secţia obstetrică-ginecologie pentru suspiciune de chist ovarian, ceea ce a fost confirmat. Chistul a fost operat. Post-operator, pacienta a avut o evoluţie foarte bună, nicio zi nu a fost febrilă, a fost anticoagulată, s-a făcut profilaxia cu antibiotice şi antiinflamator. S-a externat în condiţii bune. Personal, nu văd nicio asociere între moartea subită a acestei paciente şi episodul de boală din spital’, a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a deschis, miercuri, o anchetă în cazul decesului femeii.