/Vaslui: Elevul injunghiat de la Seminarul Teologic si agresorul acestuia au fost exmatriculati

Vaslui: Elevul injunghiat de la Seminarul Teologic si agresorul acestuia au fost exmatriculati

Conducerea Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Gură de Aur” Huşi din judeţul Vaslui a anunţat joi că cei doi elevi implicaţi în tentativa de omor din internatul şcolii, care a avut loc în luna mai, au fost exmatriculaţi.
Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, Andrei Zagan, hotărârea a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie al Seminarului Teologic.
”Elevul de 16 ani care l-a atacat pe colegul lui de cameră cu un cuţit a fost exmatriculat fără drept de a se mai înscrie la o altă unitate şcolară. Elevul agresat a fost, de fapt, cel care a provocat scandalul şi a fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu am putut să luăm măsuri împotriva lui în perioada în care a fost internat, însă Consiliul de Administraţie l-a exmatriculat, cu posibilitatea de a se înscrie la altă unitate, la începutul acestei luni”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Andrei Zagan, directorul Seminarului Teologic din Huşi.


Un elev în vârstă de 18 ani de la Seminarul Teologic din Huşi a ajuns la spital la începutul lunii mai după ce a fost înjunghiat de colegul de cameră de la internatul în care erau cazaţi cei doi.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan izbucnit între cei doi elevi.