/Vaslui: Circa 8 milioane de lei recuperati de la agentii economici in urma executarilor silite

Vaslui: Circa 8 milioane de lei recuperati de la agentii economici in urma executarilor silite

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vaslui a recuperat, în ultima lună, prin măsuri de executare silită a unor societăţi comerciale, 7,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 14,5% din veniturile încasate la bugetul de stat.
Reprezentanţii DGFP Vaslui susţin că la nivelul judeţului veniturile încasate, în luna august, la bugetul general consolidat al statului au fost de 52,91 milioane de lei, în creştere cu 1,07% faţă de perioada similară din 2010.


“Ponderea în totalul încasărilor o reprezintă veniturile la bugetul asigurărilor sociale de stat, care au ajuns la 22,5 milioane de lei (în creştere cu 20,4% faţă de august 2010), şi încasările la bugetul de stat – 21,5 milioane de lei. Creşteri au fost înregistrate şi la fondul naţional unic de asigurări de sănătate şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGFP Vaslui, Mirela Bulgaru.
Potrivit sursei citate, în luna august au fost emise 8.577 de somaţii, în valoare de 16,35 milioane de lei, au fost înfiinţate 336 de popriri pe conturile bancare ale contribuabililor şi 81 de popriri pe conturile terţilor, în valoare de 10,75 milioane de lei.